Direktørjakt i Oljedirektoratet

Alle-ansatte.jpg

Glade ansatte samlet til møte – og en prat.

30.04.2020 I januar i år tiltrådte Ingrid Sølvberg stillingen som oljedirektør. Det har vært travle dager. Arbeidet med organisasjonsjusteringen startet umiddelbart, med formål å videreutvikle Oljedirektoratet (OD) til et fremtidsrettet, effektivt og fleksibelt direktorat. Nå lyser vi ut direktørstillingene til den nye hovedledelsen.

På tross av koronakrise med hjemmekontor og litt mer tungvinte samarbeidsformer, er arbeidet med organisasjonsjusteringen godt i gang. Og nå lyses det ut seks direktørstillinger som sammen med oljedirektøren skal utgjøre hovedledelsen i OD.

Hva er bakgrunnen for å lyse ut alle stillingene i hovedledelsen, Ingrid Sølvberg?

For å forstå dette, må vi gå litt tilbake i historien.

Rundt år 2000 ble OD omorganisert. Fra å være en hierarkisk organisasjon med mange ledere, ble OD en flat organisasjon med adskillig færre ledere.

Oljedirektørstillingen er en åremålsstilling – og de andre direktørene i det nye OD ble ansatt i rotasjonstillinger med avgrenset funksjonstid.

Men – en ny lov har trådt i kraft. Denne loven som omhandler ansatte i staten, bestemmer at det ikke gis anledning til slike rotasjonsstillinger. Ledere skal ansettes i faste stillinger.

Avvikling av rotasjonsordningen gjør at OD nå lyser ut disse seks direktørstillingene, både eksternt og internt.

Hva skjer med de nåværende direktørene?

De er godt kvalifisert til å søke på de nye direktørstillingene. Jeg regner derfor med å se søknader fra både interne og eksterne kandidater. Men – uansett er de alle ansatt i OD, og her er det mange oppgaver som krever den høye kompetanse og verdifulle erfaringen de besitter i mange år framover.

For øvrig har mange av lederstillingene i OD vært lyst ut både internt og eksternt også tidligere. Noen av direktørene våre er rekruttert internt, mens andre, som for eksempel meg selv, er rekruttert eksternt Jeg kom fra Centrica da jeg ble ansatt som en av direktørene i OD i 2013.

Hva vil den nye ordningen medføre for OD?

Den tidligere ordningen har fungert bra – det at ledere har vekslet mellom å være ledere og å jobbe som fagfolk har vært verdifullt både for organisasjonen og ledelsen. Samtidig vil ny ordning med ledere i faste stillinger kunne gi mer stabilitet, og anledning til å jobbe mer systematisk med å videreutvikle et motiverende og tydelig lederskap.

Hva slags ledere ønsker dere?

Det står i stillingsannonsene. Men vi ønsker oss ledere som har god kjennskap til petroleumsnæringen eller offentlig forvaltning, og som trives i skjæringspunktet mellom politikk, forvaltning og næring.

De bør være endrings- og utviklingsorienterte, og ville bidra til å videreutvikle OD på en måte som gjør oss i stand til å levere på det viktige samfunnsoppdraget vårt i mange år framover; å skape størst mulig verdier for samfunnet fra petroleumsnæringen.

Seks ledige direktørstillinger

Alle stillingene har søknadsfrist 20. mai 2020. 

Direktør sokkelanalyser og dataforvaltning 

Direktør organisasjon og informasjonsteknologi 

Direktør leting, utvinning og områdeutvikling 

Direktør fag, teknologi og sameksistens

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt 

Direktør rammeverk, virksomhetsstyring og forbedring

 

 

Kontakt
postboks@sodir.no

Tlf: +47 51 87 60 00

Oppdatert: 06.02.2025

Siste nyheter

Forbedret sokkelkart
21.02.2025 Sokkeldirektoratets faktakart er oppgradert, noe som gjør tjenesten enklere å bruke.
Tørr brønn i Norskehavet (6306/6-3 S)
21.02.2025 Aker BP ASA og partnerne har boret tørt i prospektet «Bounty Updip» i Norskehavet.
Liten økning i olje- og gassressursene på sokkelen
20.02.2025 De totale petroleumsressursene på norsk sokkel økte litt i fjor, viser årets «vareopptelling» – ressursregnskapet for 2024.
Produksjonstal januar 2025
20.02.2025 Førebels produksjonstal i januar 2025 viser ein gjennomsnittleg dagsproduksjon på 1 990 000 fat olje, NGL og kondensat.
CO2-lagring på norsk sokkel kan bli en ny industri
10.02.2025 I fjor ble det gitt flere tillatelser for lagring av CO2 på norsk sokkel enn noen gang tidligere.
Boreløyve for brønnbane 7220/7-CD-1 H
10.02.2025 Sokkeldirektoratet har gitt Equinor Energy AS boreløyve for brønnbane 7220/7-CD-1 H i utvinningsløyve 532, jf. ressursforskrifta paragraf 13.
Tørr brønn i Nordsjøen (35/6-5 S)
06.02.2025 Aker BP ASA og partnerne har boret tørt i prospektet «Njargasas» i Nordsjøen.
Høring – forslag til ny forskrift om datainnsamling og dokumentasjon i mineralvirksomhet på kontinentalsokkelen
05.02.2025 Sokkeldirektoratet fremlegger med dette forslag til ny forskrift om datainnsamling og dokumentasjon i mineralvirksomhet på kontinentalsokkelen til offentlig høring. 
Boreløyve for brønnbane 7/1-4 S
31.01.2025 Sokkeldirektoratet har gitt Vår Energi ASA boreløyve for brønnbane 7/1-4 S i utvinningsløyve 1090, jf. ressursforskrifta paragraf 13.
Tørr brønn i Norskehavet (6305/10-1)
22.01.2025 Orlen Upstream Norway og partner Norske Shell har boret tørt i undersøkelsesbrønn 6305/10-1 «Tomcat» i den sørlige delen av Norskehavet.